Appelsiini

Vegemi pääsee appelsiinin avulla hauskalle seikkailulle – kuuntele vaikka! 🧡

Maistele herkullista appelsiinia!

Appelsiini on muiden sitrushedelmien tavoin C-vitamiinipitoinen hedelmä, joka on parhaimmillaan talvikuukausina. Appelsiini sisältää reilusti kasvikuitua, ja myös hyvän määrän kalsiumia. Lataa maksuton Vegemi – sovellus puhelimesi sovelluskaupasta, ja katsokaa lapsen kanssa, kuinka appelsiinin C-vitamiini antaa Vegemin aivoille hullunkurisen supervoiman!

 

Mihin Vegemin supervoima perustuu?

Appelsiini antaa Vegemin aivoille supervoimaa, mutta myös ihmisen aivot hyötyvät appelsiinin C-vitamiinista. C-vitamiini tukee nimittäin normaaleja psykologisia toimintoja. Yhdessä pienessä (160 g) appelsiinissa on C -vitamiinia noin 82 milligrammaa, joka on noin 205 % 6-9 vuotiaan päivän saantisuosituksesta. C -vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, joten ei huolta, vaikka lapsesi saisi sitä ruoasta suositusta enemmän!

 

Vinkki

Appelsiini maistuu sellaisenaan, tai vaikkapa salaattien ja sosekeittojen seassa. Sen mehu ja kuori sopivat ruoanlaittoon ja leivontaan sitruunan tapaan. Appelsiini maistuu usein myös lapsille, sillä sen kirpeän makea maku on todella herkullinen!