BANAANI

Vegemi pääsee banaanin avulla hurjalle seikkailulle – kuuntele vaikka! 💛

Maistele makoisaa banaania!

Banaani on yksi maailman viljellyimpiä ruokakasveja, ja kuuluu suomalaisten suosikkihedelmiin. Banaani on mainio lähde B6 -vitamiinille, ja sisältää myös muita mikroravintoaineita, kuten kaliumia, magnesiumia ja folaattia. Siitä saa myös mukavasti energiaa leikkeihin, ja vatsan täytettä! Lataa maksuton Vegemi – sovellus puhelimesi sovelluskaupasta, ja katsokaa lapsen kanssa, kuinka banaanin B6-vitamiini antaa Vegemin aivoille hullunkurisen supervoiman!

Mihin Vegemin supervoima perustuu?

Banaani antaa Vegemin aivoille supervoimaa, mutta banaanin sisältämästä B6 -vitamiinista on hyötyä myös ihmisen aivoille. B6-vitamiini edistää nimittäin ihmisen normaaleja psykologisia toimintoja. Yksi pieni banaani (100 g) sisältää noin 0,5 milligrammaa B6 -vitamiinia, mikä on noin 50 % 6-9 vuotiaan lapsen päivän vitamiinisuosituksesta. Ja hei, kyllä ne aivot tykkäävät banskun sisältämistä sokereistakin!

 

Vinkki

Banaania voi kannustaa syömään sellaisenaan välipalaksi, tai esimerkiksi muusata aamupuuron joukkoon. Banaania voi hyödyntää myös pikkuväen leivoksissa, kuten banaaniletuissa, muffineissa ja kakuissa. Makeutensa ansiosta monet välipalaksi tarkoitetut leivonnaiset voidaan makeuttaa pelkästään banaanilla, ja näin lisätyn sokerin voi jättää vaikkapa kokonaan pois!