Kaali

Maistele rapsakkaa kaalia!

Kaalit ovat maukkaita, kotimaisia vihanneksia. Kaaleissa on reippaasti seleeniä ja C-vitamiinia, sekä kuitua. Kaalit ovat sesongissa kesä -syksyaikaan, mutta varastoituna kaaleja on tarjolla talven läpi. Lataa maksuton Vegemi – sovellus puhelimesi sovelluskaupasta, ja katsokaa lapsen kanssa, kuinka kaali antaa Vegemin vastustuskyvylle hurjan supervoiman!

Mihin Vegemin supervoima perustuu?

Kaali antaa Vegemin immuniteetille supervoimaa, mutta kaalin sisältämistä seleenistä ja C-vitamiinista on hyötyä myös ihmisen immuniteetille. Seleeni ja C-vitamiini edistävät nimittäin immuunijärjestelmän normaalia toimintaa, eli siis huolehtivat vastustuskyvystä. Sata grammaa valkokaalia sisältää 33 % 6-9 vuotiaan lapsen päivän seleenisuosituksesta, ja 92 % C-vitamiinin suosituksesta, eli reilusti kumpaakin!

Vinkki

Kaalit sopivat erinomaisesti pata – ja uuniruokiin, mutta maistuvat myös grillattuna, hapatettuna tai tuoreraasteena. Kaalit sopivat erinomaisesti myös yli yhden vuoden ikäisten lasten* ruokavalioon kaikissa muodoissaan, mutta ei tätä nuoremmille, sillä ne keräävät nitraattia. Parsakaali, kukkakaali, ruusukaali ja valkokaali sisältävät vähemmän nitraattia, ja sopivat myös yli puolivuotiaille vauvoille.