KUKKA­KAALI

Maistele rouskuvaa kukkakaalia!

Kukkakaali on kaikkien tuntema vihannes, jolla voi herkutella kotimaisena sen satokaudessa kesällä ja syksyllä. Kukkakaali on proteiini – ja hiilihydraattipitoinen kasvis, ja siinä on lisäksi hyvää tekevää kuitua, C-vitamiinia, kaliumia ja folaattia. Lataa maksuton Vegemi – sovellus puhelimesi sovelluskaupasta, ja katsokaa lapsen kanssa, kuinka kukkakaalin C-vitamiini antaa Vegemin luille hauskan supervoiman!

 

Mihin Vegemin supervoima perustuu?

Vegemi saa luihinsa supervoimaa kukkakaalista. Kukkakaalin C-vitamiinista on hyötyä myös ihmisen luille, sillä C-vitamiini tukee kollageenin muodostumista, jota tarvitaan normaaliin luuston toimintaan. 100 grammaa raakaa kukkakaalia sisältää noin 52 milligrammaa C-vitamiinia, joka on noin 130 % 6-9 vuotiaan lapsen päivän saantisuosituksesta.

 

 

Vinkki

Kukkakaali maistuu pääruoakana tai lisukkeena, ja sitä voikin käyttää patoihin, kastikkeisiin tai muruna riisin korvikkeeksi. Kukkakaali on erinomainen makupala sellaisenaan koko perheelle dippikastikkeen kera rouskuteltavaksi, ja myös erinomaista paahdettuna mausteiden ja öljyn kanssa.