Lehti­kaali

Vegemi pääsee lehtikaalin avulla hurjalle seikkailulle – kuuntele vaikka! 💚

Maistele ravitsevaa lehtikaalia!

Lehtikaali on ravitseva ja herkullinen vihannes, joka sopii moneen! Se on oikea supervihannes, sillä se sisältää monia mikroravintoaineita reilusti, kuten C -vitamiinia, folaattia, kalsiumia, kaliumia ja A -vitamiinia. Lataa maksuton Vegemi – sovellus puhelimesi sovelluskaupasta, ja katsokaa lapsen kanssa, kuinka lehtikaalin C-vitamiini antaa Vegemin luille hurjan supervoiman!

Mihin Vegemin supervoima perustuu?

Vegemi saa supervoimaa luihinsa lehtikaalista, mutta lehtikaalin C-vitamiinista on hyötyä myös ihmisen luustolle. Lehtikaalin sisältämä C-vitamiini edistää normaalia kollageenin muodostumista luuston normaalia toimintaa varten. 1 desi lehtikaalia (50 g) sisältää arviolta 33 milligrammaa C -vitamiinia, joka on noin 83 % päivän saantisuosituksesta. Lisäksi lehtikaalin sisältämä kalsium on tarpeellinen luuston normaalille kasvulle ja kehitykselle. 1 desi (50 g) lehtikaalia sisältää noin 120 mg kalsiumia, mikä on noin 17 % 6-9 vuotiaan lapsen päivän saantisuosituksesta.
 

Vinkki

Lehtikaali sopii erinomaisesti ruoanlaittoon, vaikkapa pieneksi pilkottuna silppuna. Kokeile laittaa sitä kypsennyksen loppuvaiheessa esimerkiksi kastikkeisiin ja sosekeittoihin. Raakana tai nopeasti ryöpättynä lehtikaalia voi kokeilla myös smoothien joukossa tai laittaa salaattiin!

*Huomioithan, että monet kaalit eivät sovi vauvoille niiden sisältämän nitraatin vuoksi. Nitraattia keräävät erityisesti kiinankaali, lehtikaali ja kyssäkaali. Parsakaali, kukkakaali, ruusukaali ja valkokaali sisältävät vähemmän nitraattia, joten ne sopivat yli puolivuotiaille lapsille.