OMENA

Vegemi pääsee omenan kanssa hurjalle seikkailulle – kuuntele vaikka! 💚

Herkuttele mehukkailla omenoilla!

Omenat ovat kuitupitoisia hedelmiä, jotka maistuvat usein koko perheelle! Suomalaista omenaa saa syksyltä pitkälle talveen, ja lisäksi tuontiomenoita on saatavilla ympärivuotisesti. Lataa maksuton Vegemi – sovellus puhelimesi sovelluskaupasta, ja katsokaa lapsen kanssa, kuinka omenan kuitu antaa Vegemille hurjan supervoiman!

 

Mihin Vegemin supervoima perustuu?

Vegemi saa hassun supervoiman omenan kuidusta! Omenan kuitu on myös ihmiselle hyödyllistä, sillä ravintokuitu on hyväksi suoliston toiminnalle. Kokonaiskuitumäärä pienessä suomalaisessa omenassa (120 g) on 1,9 grammaa, kun saantisuosituksena on 2–3 g / MJ. Eli esimerkiksi lapsi, jonka energiantarve on päivässä 6,9 MJ, saa pienestä omenasta 9,2-13,8 % päivän kuitusuosituksesta. Tämä on reilusti kuitua, kun ottaa huomioon omenan matalan energiasisällön!

 

Vinkki

Omena on herkullinen hedelmä, ja siitä saa valmistettua ravitsevia välipaloja. Kokeile omenoita ruoanlaitossa ja makeuta omenalla pikkuväen leivonnaisia! Syöthän suomalaisen omenan kuorineen, niin saat siitä kaiken hyödyn irti!