Yksisilmäinen porkkana-olio

Yksisilmäinen porkkana-olio

Tee välipalasta vähän hassumpi tapaus ja päästä leikkimielisyytesi valloilleen! Hauskat välipalat innostavat toivottavasti lastasi herkuttelemaan kasviksilla, ja päästävät koko perheen luovuuden valloilleen. Tee ylijäävistä kasviksista omia taideteoksiin tai syö sellaisenaan!

Näitä välipaloja on kiva koota yhdessä lapsen kanssa, mutta varmistathan aikuisena kokkailun turvallisuuden! Veitsien ja paistinpannun käyttö ei luonnollisesti sovi pienemmille, mutta annoksen kokoamiseen sen sijaan voi osallistua pienemmätkin kädet!

Ainekset

 • 1-2
  porkkanaa
 • 2
  kurkkusiivua
 • 4
  pientä parsakaalin kukintoa

Tee näin

 1. Jos sinulla ei vielä ole maksutonta Vegemi -sovellusta, lataa se puhelimesi pelikaupasta.
 2. Anna lapsen tunnistaa Vegemi -sovelluksella porkkana, kurkku ja parsakaali. Katsokaa, kun Vegemi saa niistä hauskoja supervoimia!
 3. Pilko porkkana pyöreiksi kiekoiksi poikittaissuunnassa, ja leikkaa myös neljä ohutta porkkanasiivua pitkittäissuunnassa. Leikkaa kaksi kurkkuviipaletta, ja leikkaa toinen siivuista vielä puoliksi. Irrota parsakaalista neljä pientä kukintoa.
 4. Kokoa porkkana-olio kuvan mukaisesti. Kasaa pyöreät porkkanakiekot kasaksi ja tee porkkanasiivuista käsivarret. Tee yhdestä porkkanakeikosta ja kurkkuviipaleesta silmä, ja puolitetusta kurkkuviipaleesta suu. Käytä parsakaalinkukintoja käsinä ja jalkoina.
 5. Nyt olio on valmis herkuteltavaksi! Kannusta lastasi maistelemaan taideteostanne, ja ruokkimaan kasviksilla omaa ”Vegemiään”!