Kuukävely kurkkuraketilla

Kuukävely kurkkuraketilla

Tee välipalastasi vähän hassumpi tapaus ja päästä leikkimielisyytesi valloilleen! Hauskat välipalat innostavat toivottavasti lastasi herkuttelemaan kasviksilla, ja päästävät koko perheen luovuuden valloilleen. Tee ylijäävistä kasviksista omia taideteoksiin tai syö sellaisenaan!

Näitä välipaloja on kiva koota yhdessä lapsen kanssa, mutta varmistathan aikuisena kokkailun turvallisuuden! Veitsien ja paistinpannun käyttö ei luonnollisesti sovi pienemmille, mutta annoksen kokoamiseen sen sijaan voivat osallistua pienemmätkin kädet!

Ainekset

 • 2
  juustosiivua
 • n. 1/2
  kurkku
 • 1-2
  porkkanaa
 • 1
  pyöreä leipäsiivu
 • sipaus
  valitsemaasi levitettä
 • 1
  pieni parsakaalinkukinto
 • hieman
  silmusalaattia

Tee näin

 1. Jos sinulla ei vielä ole maksutonta Vegemi -sovellusta, lataa se puhelimesi pelikaupasta.
 2. Anna lapsen tunnistaa Vegemi -sovelluksella kurkku, porkkana ja parsakaali. Katsokaa, kun Vegemi saa niistä hauskoja supervoimia!
 3. Voitele leipäpala, peitä sen pinta juustosiivuin.
 4. Vuole porkkanasta kuukävelijälle kädet, jalat ja keskivartalo (5 palaa). Leikkaa tai kuori porkkanasta lipputanko ja raketin perään ilmavirta, eli noin 7 ohutta siivua.
 5. Pilko kurkusta noin 5 pyöreää siivua. Käytä siivuja kuun rei’iksi asettelemalla ne leivälle, poista siivuista kuori halutessasi. Yhden kurkkusiivun voit leikata puoliksi ja puolittaa vielä toisen puolikkaan.
 6. Rakenna kuukävelijä. Kuukävelijän vartalo rakentuu porkkanapaloista. Yksi kurkkusiivu toimii kuukävelijän kypäränä, ja kypärään voit tehdä luukun juustosiivusta. Tee kuukävelijälle lippu porkkanasiivusta, juustopalasta ja pienestä parsakaalinpalasta.
 7. Rakenna kurkusta raketti leikkaamalla noin 20 cm kurkun päädystä, ja puolittamalla pala. Käytä aikaisemmin siivutettuja kurkunpaloja raketin laskeutumisalustana. Tee silmusalaatista kurkkuraketille savupilvi.
 8. Asettele kuu, kuukävelijä ja raketti kuvan mukaisesti. Ompa hauskaa – ja maistuvaa!
 9. Kannusta lastasi maistelemaan taideteostanne, ja ruokkimaan kasviksilla omaa ”Vegemiään”!