AVOKADO

Vegemi pääsee avokadon avulla hullunkuriselle seikkailulle – kuuntele vaikka! 💚

Maistele herkullista avokadoa!

Avokado on makoisa, rasvapitoinen hedelmä, joka on löytänyt tiensä suomalaisten sydämiin viime vuosina. Sen rasvasta suurin osa on ns. pehmeää rasvaa, joten se sopii erinomaisesti lasten ja aikuisten ruokavalioon rasvan ja energian lähteeksi! Lisäksi avokadossa on tärkeitä mikroravintoaineita, kuten riboflaviinia. Lataa maksuton Vegemi – sovellus puhelimesi sovelluskaupasta, ja katsokaa lapsen kanssa, kuinka avokadon pehmeä rasva antaa Vegemin sydämelle hauskan supervoiman!

 

Mihin Vegemin supervoima perustuu?

Avokado antaa Vegemin sydämelle supervoimaa, mutta sen sisältämät tyydyttymättömät eli pehmeät rasvat ovat hyödyllisiä myös ihmisen verenkiertoelimistölle. Tyydyttyneiden eli  kovien rasvojen korvaaminen pehmeillä rasvoilla ruokavaliossa edistää veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina. Suurin osa avokadon rasvasta on pehmeää rasvaa, sillä 100 grammassa avokadoa on noin 16 g  rasvaa, josta arviolta 12,6 g on monityydyttymättömiä ja 1,6 g kertatyydyttymättömiä rasvahappoja.  Erityisen runsaasti avokadossa on omega-6 rasvahappoa, joka on ihmiselle välttämätön rasvahappo.

 

Vinkki

Avokadolla voi herkutella sellaisenaan, tai se maistuu salaateissa, kastikkeissa ja levitteissä. Avokadon mieto maku on usein myös lasten mieleen, joten voitte herkutella sillä koko perheen voimin!