Parsa­kaali

Vegemi pääsee parsakaalin avulla hullunkuriselle seikkailulle – kuuntele vaikka! 💚

Rouskuttele ravitsevaa parsakaalia!

Parsakaali on herkullinen ja moneen sopiva kasvis, joka maistuu miedon makunsa vuoksi monesti myös lapsille! Parsakaali sisältää useita terveyttä edistäviä ravintoaineita, kuten proteiinia, kalsiumia, folaattia, K-vitamiinia ja C-vitamiinia, sekä kuitua ja karotenoideja. Lataa maksuton Vegemi – sovellus puhelimesi sovelluskaupasta, ja katsokaa lapsen kanssa, kuinka parsakaalin proteiini antaa Vegemin lihaksille hullunkurisen supervoiman!

 

Mihin Vegemin supervoima perustuu?

Vegemi saa parsakaalista supervoimaa. Myös ihmiset hyötyvät parsakaalista ja sen sisältämästä proteiinista, sillä proteiinia tarvitaan lihasmassan kasvuun ja ylläpitämiseen. Parsakaali sisältää 3,9 grammaa proteiinia sadassa grammassa. Proteiinin saantisuositus on 1,1–1,3 g/kg, eli esimerkiksi 25 kiloinen lapsi saisi sadasta grammaa parsakaalia noin 11-13,5 % päivän proteiinista. Proteiinin saantisuositus täyttyy helposti monipuolisen ruoan avulla, ja kasvisten proteiini on mukana kerryttämässä sitä!

 

Vinkki

Parsakaalia voi vaikkapa höyryttää, paahtaa tai syödä raakana, vaikkapa salaatissa. Kokeile höyryttää parsakaalia lisukkeeksi, keittää sitä kevyesti pataruokiin tai dipata sitä raakana erilaisiin herkullisiin kastikkeisiin. Nam!