PORKKANA

Vegemi pääsee porkkanan avulla hullunkuriselle seikkailulle – kuuntele vaikka! 🧡

Popsi rouskuvaa porkkanaa!

Porkkana sisältää beetakaroteenia niin paljon, että jo puolikas porkkana tyydyttää pienen ruokailijan päivän A-vitamiinin tarpeen. Porkkanassa on myös kuitua, C-vitamiinia ja kaliumia, joilla on tärkeitä tehtäviä elimistössä. Lataa maksuton Vegemi – sovellus puhelimesi sovelluskaupasta, ja katsokaa lapsen kanssa, kuinka porkkanan A-vitamiini antaa Vegemin silmille hullunkurisen supervoiman!

Mihin Vegemin supervoima perustuu?

Porkkana antaa Vegemin näölle supervoimaa, mutta myös ihminen hyötyy sen runsaasta A –vitamiinipitoisuudesta, mikä on porkkanassa beta -karoteenin muodossa. Yksi pieni porkkana (35 g) sisältää keskimäärin 271 mikrogrammaa A -vitamiinia, mikä on noin 68 % 6-9 vuotiaan lapsen päivän saantisuosituksesta. A –vitamiini on ihmiselle välttämätön vitamiini, ja sillä on lukuisia tärkeitä vaikutuksia elimistössä. Yksi sen vaikutuksista on normaalin näkökyvyn edistäminen.

 

Vinkki

Porkkanaa voi käyttää monenlaisiin ruokiin ja leivontaan. Sitä voi muiden kasvisten tapaan paistaa, paahtaa, keittää, höyryttää, raastaa – vain taivas on rajana!  Kokeile raastaa porkkanaa lasagnen joukkoon, pastakastikkeeseen tai viipaloida sitä uuniin lohkoperunoiden kaveriksi. Porkkanaviipaleet ovat rouskuva välipala lapselle, ja raaka porkkana tuottaa mukavaa haastetta hampaille!